Versace for H&M collectie 2012.

15-01-2012 16:46

Het is weer zo ver! Vorig jaar ontwierp Donatella Versace al een typische Versace collectie voor H&M, en dit jaar komt er weer een! Een totaal nieuwe, fleurige collectie voor de lente/zomer in het thema 'Cruise'.

Voor de vrouw:

De collectie is erg chique en uitgebreid; bloezen, jurken, negligé's, tops en zelfs een zijden ochtendjas komt in de collectie voor. Verder bestaat de Versace H&M collectie ook uit shorts, bikini's en broeken.

Het terugkomende patroon is fruit: aardbeien, bosbessen, kersen, mango's, druiven en ananas. De rest van de collectie bestaat uit effen stoffen. Het kleurenpalet bestaat naast de opvallende fruit print ook uit knalroze, blauw, paars, babyroze en wit. Verder maakt Versace veel gebruik van zijde.

Qua accessoires koos Versace voor schoenen met strikken, veel goud en natuurlijk de fruitprint, opvallende gouden sieraden met felle kleuren, en opvallende riemen, deze ook met fruitprint.

 

Voor de man:

Zijde komt weer veel terug in dezse collectie, toch is er niet voor veel printen gekozen. Op de opvallende zigzag print na, deze komt regelmatig terug in de t-shirts en het ondergoed. Het kleurenpanel bestaat uit felblauw, wit, knaloranje en natuurlijk zwart.

Wat ook opvalt is dat er veel bloezen worden gebruikt, zo ook de spijkerbloes. Mijn persoonlijke favoriet in de mannencollectie zijn het knalblauwe vest en de zwarte blazer.

Qua accessoires koos Versace voor opvallende zwarte riemen met veel metalen detail en metale kettingen met zwaarden. Heel creatief moet ik zeggen!

Vorig jaar was de collectie een groot succes, H&M verwacht dat de collectie van dit jaar ook weer een groot succes zal worden. Zo kun je online maximaal één item per persoon bestellen.

De collectie ligt vanaf  19 januari in Nederland in de winkel. Bekijk hier de gehele collectie: https://www.hm.com/nl/versace-cruise#collection/ladies